Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Svensk kampanje: «Skänk 80 kr – mångdubbla forskningsbudgeten!»

En av mine svenske lesere, Anne fra Stockholm har startet en kampanje i Sverige. Jeg har fått forespørsel om å være med å bidra og publisere følgende:

«Kampanj: Skänk 80 kr – mångdubbla forskningsbudgeten! 

Den biomedicinska ME/CFS-forskningen har alltid varit extremt underfinansierad. I statliga forskningsbudgetar runt om i världen har ME/CFS-forskning antingen tilldelats väldigt låga summor, eller inga pengar alls. Nyligen har patientförespråkare i USA analyserat exakt hur dåligt finansierad ME/CFS-forskningen är.

Den amerikanska myndigheten NIH (National Institutes of Health) är världens största enskilda finansiär av forskning. NIH tilldelar forskningsmedel för olika sjukdomsområden utifrån parametrar såsom antalet sjuka, sjukdomens svårighetsgrad och kostnaden för samhället i form av vård och arbetsbortfall. Till exempel satsas ca 250 milj dollar per år på artrit, 800 milj dollar på fetma, 180 milj dollar på osteoporos, 150 milj dollar på Parkinsons, och 130 milj dollar på epilepsi. Siffran för ME/CFS är ca 5 milj dollar per år.

Jag repeterar: 5 milj dollar per år. »

Les alt om kampanjen HER

3 responses to “Svensk kampanje: «Skänk 80 kr – mångdubbla forskningsbudgeten!»

 1. TaS 30.05.11, kl. 22:07

  Flott kampanje Anne. Jeg har ofret noen kroner her og der gjennom tiden, og det skal jeg fortsette med. Håper alle kan avse noen kroner til forskning på denne alvorlige sykdommen! 🙂

 2. gunn 30.05.11, kl. 23:04

  Støtter dette!
  Det er en skam og helt uforståelig at det ikke bevilges mer penger til denne alvorlige, invalidiserende sykdommen som rammer såpass mange!
  Vi bør kjempe alt vi makter..

 3. Perle 31.05.11, kl. 17:17

  Så flott! I Norge er det jo en lignende kampanje på gang på http://lhkpasientfora.org/ og http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/You-and-ME-Sammen-er-vi-sterke/222182167793640
  En måte å bidra med sine 80 kr på er jo kanskje å by i disse auksjonene? Da får man jo «noe igjen» også som en bonus?!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: