Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Vitenskaps reporter og blogger Mindy Kitei skriver om at WPI har blitt bedt om å trekke tilbake sitt Sciencestudie

XMRV Global Action skriver følgende av Mindy Kitei, fra CFS Central på sin Facebookside. Jeg legger det ut her på norsk til dere som ikke er på Facebook:

«Som en vitenskaplig reporter og blogger, er det jeg finner mest forvirrende rundt at Science redaktørene spør Dr. Mikovits om å trekke tilbake sitt studie når dommen ikke er satt. Mens noen laboratoriene ikke har funnet XMRV i CFS pasienter, så har har andre funnet det. De som ikke har funnet XMRV klarte ikke å gjenskape metoder og pasientutvalg fra det opprinnelige Science studiet, noe som gjør funnene er tvilsomme. Laboratoriene som har funnet retrovirus inkluderer en studie ved National Institutes of Health, Lasker Award vinner Dr. Harvey Alter og FDA’s Dr. Shyh-Ching Lo. Deres studie fant varianter av XMRV i 86 prosent av pasientene og 7 prosent av tilsynelatende friske kontroller. Alle kontrollene var blodgivere, og signaliserte en forurensning av blodtilførsel.

I tillegg ble den opprinnelige Science studiet medforfattet ved Cleveland Clinic og National Cancer Institute, som begge også funnet retrovirus i CFS pasienter. Videre har andre laboratorier funnet retrovirus i CFS pasienter, men har ennå ikke offentliggjort sine funn. Og, til slutt, har respekterte laboratorier funnet retrovirus i prostata cancer pasienter også, noe som gjør forurensning teorien er mindre enn sannsynlig.

Fordi at andre har kopiert Mikovits ‘funn, gitt den høye forventinger i en befolkning som ikke har noen behandling etter 30 år med regjeringens forsømmelse, fordi mange CFS pasienter har dødd av sykdommen og mange andre opplever en levende død, finner jeg det problematisk at Science har bedt dr. Mikovits å trekke papiret.

Noen ser dette trekket som første skritt til nedleggelse i nåværende NIH-sponsede XMRV CFS studier, slik regjeringen gjorde for 20 år siden, da de første bevis for et retrovirus i CFS pasienter dukket opp ved Wistar Institute ved University of Pennsylvania. Den gang nektet Centers for Disease Control å gjenskape metoder for Wistar’s Dr. Elaine DeFreitas. Når CDC ikke kunne gjenskape funnene hennes, døde forskningen. Tjue år senere, er det déjà vu igjen.

Science synes å være helvete bøyd på konsensus, men som Harvard-utdannet lege og medisinsk thriller forfatteren Dr. Michael Crichton gang uttalte: «La det være klart: Arbeidet med vitenskap har ikke noe som helst å gjøre med konsensus. Konsensus er virksomheten av politikken. Science, tvert imot, krever bare én etterforsker som har rett ….»

Om Dr. Mikovits har rett kan man bare gjette på. Men å spørre henne om å trekke tilbake sitt studiet før sannheten er kjent er det motsatte av vitenskap.

Mindy Kitei
CFS Central
http://www.cfscentral.com/»

One response to “Vitenskaps reporter og blogger Mindy Kitei skriver om at WPI har blitt bedt om å trekke tilbake sitt Sciencestudie

  1. mhj 31.05.11, kl. 12:51

    😉 Takker for oversettelsen Rutt….

    Ho har ikke skrivd på bloggen ennå… må vel sveipe rundt å se reaksjonene her…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: