Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Watching the Wathcers 01.06.11: «XMRV er et rekombinant virus fra mus»

Jeg har fått tilsendt en komplisert, men interessant artikkel med mulig hypotese om opprinnelsen av XMRV. Den er på grensen til hva som er mulig for oss vanlig dødelige å forstå, men legger den ut for de som er spesielt interesserte ;-). Hvis noen våger seg på en forklaring i kommentarfeltet er det spennende!

Hentet fra Watching the Watchers:

«XMRV was originally isolated from a human prostate cancer in 2006, and subsequently associated with ME/CFS. The human cell line 22Rv1, which was established from a human prostate tumor (CWR22), produces infectious XMRV. An important question is whether XMRV was present in the original prostate tumor, or was obtained by passage through nude mice. To answer this question, DNA from various passages of the prostate tumor in nude mice (called xenografts), and the mouse strains used to passage the tumor, were analyzed for the presence of XMRV proviral DNA.»

Les hele artikkelen HER

Les den på norsk med Google Translater HER

One response to “Watching the Wathcers 01.06.11: «XMRV er et rekombinant virus fra mus»

 1. mhj 03.06.11, kl. 14:46

  Nei det her er ganske greskt……… så vi får nøste litt opp punktvis og bruke litt av VR sine forklaringer på hannes blogg:

  In particular, we found that the host mice contained two proviruses, PreXMRV-1 and PreXMRV-2, which share 99.92% identity with XMRV over >3.2-kilobase stretches of their genomes. We conclude that XMRV was not present in the original CWR22 tumor but was generated by recombination of two proviruses during tumor passaging in mice. The probability that an identical recombinant was generated independently is negligible (~10–12); our results suggest that the association of XMRV with human disease is due to contamination of human samples with virus originating from this recombination event.

  det er abstraktet

  1. Coffin og co har altså sett på opprinnelsen til det isolerte XMRV – altså hvor det satter fra.
  2. de har brukt to cellelinjer som kommer fra prostatatumor og mus – nakenmus og andre.
  3. det de fant ar at den ene inneholder to pre-viruser som har blitt til ett – XMRV
  4. dette skjedde på 1990 tallet
  5. Dette rekombinerte viruset er genetisk identisk med XMRV med en så høy sannsynlighet, at det er antatt til å faktisk være det samme.
  6. med dette menes det at XMRV viruset faktisk stammer fra laboratorie, og ikke «den ville vesten».
  7. derfor konkluderer denne rapporten med at – eller de foreslår, altså antar (en hypotese) – at XMRV er en labforurensning….

  Det som riktignok gjenstår å se er om likevel XMRV kan medføre til smitte hos mennesker, selv om coffin ikke mener så – eller andre P-MLVs, men her har vi jo ikke nok data ennå….

  Det store spørsmålet er selvfølgelig hvordan gammaretrovirusene passerer gjennom forsvarsverket våres

  det ene er APOBEC, som er virusforsvaret i en celle. Hiv har ett stoff som ikke er funnet i XMRV, som lurer dette forsvaret eller tynner ut APOBEC-komponenten.

  det andre er at – iallefall i den andre repporten som kom – var at ME/CFS har overaktivt immunforsvar, men akkurat denne er en svak påstand, fordi sannsynligheten for at smitten kom FØR det overaktive immunforsvaret oppsto – er mer logisk og overhengende. uansett så er poenget at ved ett overaktiv forsvar så vil virus lettere bli klarert – og det stiller noen som en forklaring på at da kan en ikke bli så lett smittet av XMRV/PMLVs (det var kanskje Levy/knox rapporten dog). (og en teit forklaring fordi den ikke henger på greip før en ble syk….)

  —————————————–
  Ergo: målsettingen til denne Coffinrapporten var å se på hvor XMRV stammer fra og har da funnet at den oppstod i labs på 90 tallet, og at funnene i mennesker eller positive prøver skyldes forurensing av utsyr og medium.

  hvorvidt denne rekombinante XMRV har betydning for folkehelsa er ett spørsmål?

  Likledes som om – har Coffin funnet hele opprinnelsen, eller burde han nå egentlig lete etter flere forbindelser, på jakt etter hvor XMRV oppstod og kommer fra?

  Er det mulig at det faktisk kan ha skjedd naturlige mutasjoner/rekombinerte retrovirus i naturen som skaper konflikter?

  osv….

  MEN for nu så er resultatet at XMRV og at isolering av dette viruset, etter coffins mening er det samme viruset som kommer fra den andre cellelinja og er lab-forurensning…

  😉 jepp da så – men det utelukker ikke at humane gammaretrovirus kan medføre sykdom – så det gjenstår å finne ut av – ikke sant??!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: