Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Trailer for filmen basert på boken «Lost Voices from a Hidden Illness»

A trailer for ‘Voices from the Shadows’ – a compassionate and moving exposé, bearing witness to the tragic consequences of psychiatric prejudice and medical ignorance about one of the most prevalent illness of the 21st Century. A film sequel to the book ‘Lost Voices from a Hidden Illness’.

Se trailer HER

7 responses to “Trailer for filmen basert på boken «Lost Voices from a Hidden Illness»

 1. Laura 06.06.11, kl. 11:37

  uff, så trist…

  • Rutt 06.06.11, kl. 11:49

   Ja, den var trist så jeg lurte litt på om jeg skulle legge den ut eller ikke… Men det er den harde virkelighet for mange, dessverre.. Heldigvis er vi også mange som har opplevd å bli tatt på alvor, ikke bare tvunget på metoder som har gjort oss sykere, og vi er også endel som har blitt bedre med biomedisinsk behandling! De aller fleste i Norge, opplever heldigvis ikke denne brutale behandlingen som har vært utbredt i Storbritania!

   • mhj 06.06.11, kl. 18:58

    😦 – bare vondt – vel kan ikke akkurat påstå at mishandling ikke skjer i Norge.

    det er jo bare nylig at vi «heldige» fant på å ta opp lån og bruke sparepenger for privat behandling – fordi den ble tilgjengelig for oss.

    …… og historien før vi kom dit er forkastelig!!!

    nok er nok – sannhet og rettferdighet!!!

    – og er min fanesak pri no.1

    😉

 2. TaS 06.06.11, kl. 14:34

  Ja det er trist, veldig trist at helsevesenet ikke evner å ta denne sykdommen på alvor. Det er jo et globalt problem, og helt uforståelig. Det er viktig at dette kommer frem. Grunnen til denne totale mangelen på forståelse kjenner vi jo til. Snuoperasjon som er startet, skjer ikke over natten dessverre. Skulle jo ønsket at det var så enkelt, men det er det jo ikke.

 3. Måne 06.06.11, kl. 21:38

  Dette er sterkt! Og svært trist å se hvordan syke barn blir syke voksne og mister store deler av, om ikke hele, livet 😦 -Dette er en tragedie som utspiller seg verden over og som få har forstått. Hvor er media?
  Denne filmen bør bli obligatorisk for alle som arbeider i helsevesenet!-Bare denne traileren burde være nok til at folk endret holdning..Og ble litt mer ydmyke..
  Vi KAN ALDRI gi oss!
  Vi vet vi kjemper for en alvorlig og rettferdig sak!

 4. TaS 06.06.11, kl. 22:18

  Vi kan jo håpe på at boken til Jørgen Jelstad åpner opp litt rundt ME her i landet. Jeg tro den kan det om de rette folkene får interesse for den.

  I England har kampen hardnet ti. Det er ikke lett og kjempe mot helsepolitikere som ikke vil høre, eller sentrale personer innen helsevesenet som alltid har vært der og dempet alt inne biologi som har kommet frem.

 5. lue 07.06.11, kl. 09:21

  Vi må ikke snakke som om at dette er noe som skjer i England og andre steder i verden. I Norge er vi spesielt opplært, ja nesten indoktrinert, om at vår sosialdemokratiske velferdstat tar vare på alle. Svært mange av de sykeste( om ikke alle?!) har forferdelige møter med det norske helsevesenet. Våre holdninger om at dette skjer ikke i Norge gjør at det er enda vanskeligere for alvorlige syke mennesker og deres familier å fortelle sin historie. Virkeligheten er værre en de fleste klarer å tenke seg. Akkurat nå lever mange sine liv , barn og unge, bortgjemt på mørke rom, uten sosial kontakt og uten at noen fra helse og hjelpeapparatet bryr seg. Det er faktisk virkeligheten i Norge i 2011. Blir nesten litt forundret over at vi fortsatt snakker om det som skjer i utlandet -som om dette ikke skjer i Norge. England har uten tvil behandlet sine ME syke svært ille, men det er bra at de har en diskusjon om ikke annet. Her hjemme virker det som at idet er minimalt engasjement fra medisinsk eller politisk holdd- de lar legene og hjelpeapparatet få herje som de vil!
  Bra trailer men jeg ble ikke så trist- kjenner situasjonen for alvorlig ME syke i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: